Lite mycket nu...

Oj oj oj oj oj, detta är helt otroligt, att det ska vara så himla svårt!
Nu såhär 5 dagar innan jag ska åka så får jag ett mail av LeAnne, hon har nu börjat kolla genom mina papper för att kunna registrera mig på skolan på måndag och vad upptäcks då?
Jo att jag förmodligen måste ta 2 stelkrampssprutor till (fråga mig inte varför) och att jag måste ha ett intyg på att mina tänder är okej för att jag ska få komma in på skolan! Jag är inte det minsta arg på min värdfamilj för det är absolut inte deras fel, men däremot explorius! Jag är så otroligt arg och besviken på dem! Jag kan inte räkna de gånger jag frågat om allt ät okej på en hand men det har alltid dykt upp nya grejer som måste fixas hit och dit men nu trodde jag helt ärligt att efter visumet var klart att det inte skulle vara mer ( för det ska ju vara klart enligt explorius, en förening som jag betalar 70000 till för att det bland annat ska kunna stötta och ge den informationen jag behöver, men det är en bit de misslyckats på TOTALT! )
Jag vill inte ha mer strul nu jag vill bara kunna packa mina väskor och sitta på planet, jag vill bara vara där nu! vara klar på skolan och allt fixat, vill inte ha mer strul! 
För hur ska jag tills på måndag kunna fixa två stelkrampssprutor!? Säg mig det snälla!


Jag vet att allt detta kommer vara värt det i slutändan för jag kommer få uppleva mitt livs dröm, men samtidigt som jag uppmanar alla er där ute att göra samma grej som jag gör så har jag ett råd till er:

Gå inte in i detta utan ett enormt brinnande intresse och en oslagbar vilja, för det krävs vissa stunder!

Om jag kommer i väg som jag ska så är det bara 5 dagar kvar nu, knappats det! :D helt otroligt, jag är så oroligt taggad nu och vill bara komma i väg men vi får se hur det går...

Uppdatering: Det har löst sig, jag behöver inge mer vaccinationer, det var bara så att LeAnne hade inte fått det rätta vaccinations kortet. Sjukt skönt att det fixade sig. Bara arg på Explorius, de borde väl ändå skicka de kompletta papprena.

Nu sitter jag bara och väntar på mina flygtider! Kommer de inte i dag vet jag inte vad jag gör, det är ju bara helgen och måndag kvar då! Och då får jag väl förmodligen dem på måndag men är inte det helt sjukt i så fall, en dag innan jag åker, och dessutom kanske vi åker upp till Stockholm redan på måndag. Aja det är bara att hoppas!


 


åhhh!

Blir ju snart galen! I dag fick jag ett brev av Explorius och jag antog att det var flygtider och ALL informations som behövdes inför avresan. Men icke, det verkar som de glömt att lägga i hälften av all de papper som skulle skickas med, jag har inte fått några flygtider och inte heller instruktioner för hur man ska fylla i Declaration och Immigration Forms och det står det till och med att det ska finnas med i kuvertet jag fick! Det känns ju nästan som de jävlas med mig bara för att jag har varit lite tjatig angående flygtiderna, men jag tycker bara att det är dåligt att lova att vi ska få dem i slutet av maj och inte skickat ut dem när det är mindre än en vecka kvar!
Jag vill ha mina flygtider NU!! och vilket flygbolag så jag vet hur mycket jag kan packa med mig!!


En vecka kvar!

I dag är det bara en vecka kvar tills jag ger mig iväg, jag kan verkligen inte förstå att allt har gått så himla fort! Vad tog sommaren vägen? den är "snart" över liksom. Men nu ska jag se till att njuta och umgås med mina vänner de kommande dagarna så att jag på tisdag kan ge mig i väg in i mitt livs äventyr! uppleva mitt livs dröm, för om jag längtar nu!

I kväll blir det fika med Sandra och kanske Johanna, och sen blir det Harry Potter med Sandra! :D Wihoo.


Avskedsparty..

Eller ja party är väl kanske en liten överdrift :) men mamma och pappa hade fixat så fint i hemlighet med lite släkt och vänner och mat, och jag trodde bara att vi skulle fira mamma lite men nej det var för mig med :)
Sen fick jag en otroligt fin längta hem bok, en fotobok med bilder från alla möjliga tillfällen ifrån mamma och pappa som jag kan ha med mig och kika i de dagarna der blir jobbigt och som jag kan visa för familjen Walsh.
Tack så mycket för allt!


Har även fått en del inplanerat kommande vecka.

söndag 26/7: Ullared, Bio?
måndag 27/7: Lugnt, men måste kolla över papper och börja kolla på packning, vad som ska tvättas och så vidare. Bio?
tisdag 28/7: Fixa bildspel med Stina och äta lunch med Johanna :) Bio?
onsdag 29/7: Fixa inför liten middag med de närmsta på kvällen och packnings översikt
torsdag 30/7: Utflykt till mormor och morfar med Johanna, Stina, Sandra och Elsa som förmodligen kommer under kvällen. Lite fiske bad och allmänt mys med grill på kvällen,
fredag 31/7: Ut till pappas kusin med familj och umgås med den sidan av släkten lite.
lördag 1/8: Packnig står ganska högt på listan nu
söndag 2/8: Likaså här och sen en sväng till farmor för att gratta henne
måndag 3/8: PACKNING och sista förberedelserna, lär vara stirrig denna dag, träffa Stina och Sandra blir det med, och kanske fler därtill :)
tisdag 4/8: Lämnar Jönköping ca. 03.45 för resa upp till Stockholm och sen bär det iväg! :D


Om ni undrar varför det står bio på en del dagar är det för att någon dag måste jag få in det, vet inte riktigt vilken än bara ;).

Men nu måste jag verkligen gå och sova, ska upp tidigt i morgon och åka till ullared med Mamma, Pappa, Sandra och kanske Bella :)

Och tack ännu en gång mamma och pappa! och alla ni andra!


Flygtider på väg..

Ja ni läste rätt! de är på väg men nej de är inte här än. Visst är det ett framsteg att de är på väg men jag vill ha dom nu! :)
Fast jag har fått tiderna från Stockholm till New York, det är också ett stor framsteg.

Kommer åka från Stockholm 10.40 och vara framme i New York 13.10 amerikansk tid antar jag vilket betyder att resan tar 9 timmar, kan det verkligen stämma? tydligen så kan det de :) sjukt glad över att informationen börjar komma in nu, jag menar jag åker om 1 och en halv vecka hur sjukt är inte det! :D 

Mindre än två veckor..

Sitter i min ensamhet ute hos mormor och morfar, de är bortresta så vi tar hand om huset och deras hund, mamma och pappa är ute och går så ja jag är ensam.

Jag fick ett ganska roligt mail i dag också med en liten uppgift som jag sitter och klurar på. Igår skickade jag nämligen in ett mail till  http://www.utbytesstudent.se/ där man kan få en egen markör på världskartan (vart man ska bo under sitt utbytes år) I alla fall fick jag ett mail tillbaka av Oscar som har hand om sidan tillsammans med en till, där han ber mig om lite hjälp. 

Såhär skrev han:

Jag tycker din blogg är klockren :) Enkel, snygg design och många grymma bilder. Jag förstår att du är fotograf-intresserad och duktig på photoshop.


Om du vill och har tid så skulle jag verkligen vilja ha din hjälp. Det vore ascoolt om du kunde göra en banner om Utbytesstudent-kartan. I samma storlek som du ser i högerspalten på förstamenyn. Jag skapade den igår lite snabbt men blev inte nöjd.

Häftigt va? han bad mig om hjälp! Det är också väldigt kul att få så positiv kritik av någon man inte känner.

Men nu ska jag återgå till mitt "arbete" och se om jag kan fixa fram något vettigt :)


För övrigt börjar jag bli lite nervös nu, över packning och allt annat trevligt, det är mindre än två veckor kvar nu!!!! Helt otroligt :D Jag längtar verkligen nu och jag vill ha mina flygtider, nu! Jag menar jag åker ju snart, jag åker snart! :) Galet är det.


Öland...

Är som sagt hemma från fyra underbara dagar på Öland, haft helt otroliga dagar hos Anna på klintagården, med massor med god mat, trevligt umgänge, underbara kvällar med solnedgångar och mysiga stunder.
Tack Anna, Johanna, Elsa och Miriam för de bästa dagarna på länge!

Det fanns inte mycket som var negativt under vår lilla tripp, förutom att åka hem, och säga hejdå till Anna, ett första men absolut inte det sista avsked innan jag ger mig i väg, alltid jobbigt med avsked men det är en del av det jag gett mig in på och vi kommer att ses igen! :)

Nu kommer lite bilder som får tala för sig själva, för det gör dem utan tvekan!













































Nu är det absolut sovdags för min del, är mycket trött!
Sov så gott! :)

P.S. 18 dagar kvar!! :D :D Wihooooo!

Hemma efter en underbar liten resa

Hemma från Öland och öppnade JP, ni har väl läst den i dag? om inte, så borde ni faktiskt göra det :)
Jag och Stina är med på sidan 19! Ett stort reportage om vår resa till USA.

Haft underbara dagar på Öland men det kommer ett längre inlägg om resan och med bilder snart! :)


Ser slutet på det gamla och början på något nytt..

Ger mig snart in på min näst sista tid på Mc Donalds, känns UNDERBART att det är näst sista samtidigt känns hemskt på grund av tiden, 16.00-00.45! Orkar inte, men jag kan verkligen se slutet nu! Jag har 18 timmar kvar på McDonalds! sen är jag färdig på det stället, helt klart! (om det inte är kris när jag kommer hem och jag inte får något annat)

Aja nu ska jag fixa det sista och sen cykla iväg!

På måndag drar jag till öland med!!! Wihoo, hälsa på Anna med Johanna, Elsa och Miriam! Ska bli riktigt härligt! :)

Visumet är här..

Japp i dag fick jag en lapp där det stod att mitt Visum hade kommit och att jag kunde hämta det på linneas tobak, va fint tänkte jag men jag blev ganska så arg och rädd när jag insåg att de vill ha legitimation för att man ska kunna hämta ut det.
Mitt ända legitimation är mitt pass och det ligger i kuvertet jag ska hämta ut.. Aj då!
Men med lite hjälp av pappa och hans legitimation så fick vi ut det utan jätte stor problem vilket känns otroligt skönt! Nu har jag visumet klart och det finns klistrat i mitt pass.
Jag trodde att man skulle få ännu ett kort att hålla reda på, ungefär som ett ID men de klistrade in visumet i passet vilket var riktigt lysande tycker jag.



Fyra veckor kvar och fotografering med Emma..

Oj vad jag borde sova men är för trött för att vara trött på något konstigt vis.
Så tänkte att jag skulle lägga ut lite bilder i från dagens fotografering med emma innan jag försöker sova :)

Det är för övrigt bara 4 veckor kvar nu! helt sjukt! längtar verkligen såå mycket.



Här kommer några smakprov!









Modell: Emma Svärd
Fotograf: Jag



Sov så gott!


Ambassaden

Gissa om jag känner mig lättad!!
Det känns verkligen helt underbart att veta att det någon gång under veckan kommer att dimpa ner ett VISUM i brevlådan och allt gick helt smärt fritt.

03.45 Dags att gå upp, trötta som få är vi både jag och Stina men det är bara bita ihop och kolla genom papprena en sista gång sminka sig, klä på sig och äta en lätt frukost (det inte mycket går ner så här dags på dygnet) och sedan sätta sig i bilen för att bege sig.

04.45 Färden bär av, mot Stockholm och den amerikanska ambassaden

08.10 Vi är framme efter en seg resa med mycket sömn, och tack och lov för att det finns GPS! Vi placerar oss i kön utanför ambassaden, som för övrigt inte är alls lika lång som man hade föreställt sig. Skönt! och inte en droppe regn får vi på oss.

09.15
Next pleas! Japp japp det är äntligen våran tur, man går fram till en snubbe helt själv som tar passet kliver innanför en dörr och kollar på passet och på mig genom glaset. Sen kommer killen ut igen och ber om ytterliga papper, när man visat upp dem får man fotsätta in innanför dörren.

- Har du flaskor med dig?
- Ja
- Okej, skulle du vilja ta en klunk ur dem tack!

Jag som förövrigt håller på att kissa ner mig får snällt ta en klunk ur båda flaskorna och sedan lämna alla mina grejer på ett sånt där rullband, precis som genom tullen på flygplatser sen går man genom en sån där grej som kollar om man har metall på sig och så får man ta sina grejer igen, allt utom mobil och liknande som man lämnade in i utbyte mot en nummer lapp så att man kunde hämta den på vägen ut. 

Man får sedan gå vidare till en annan byggnad där man får stå i ytterligare en kö för att lämna in alla sina papper.

10.00  Papprena är inlämnade och det är bara att sitta ner för att vänta in att de roppar upp sitt namn.

12.05 - Mikaela Sandahl till lucka D! Japp det var äntligen min tur men oj vad nervös jag blev! Jag kommer fram till en alvarlig snubbe som ändå är ganska trevlig,

- Spelar du någon sport?
- Nej men jag kommer förmodligen att göra i USA
- Är du kriminell?
- Nej
- Är du säker?
- Absolut!

Sedan tar han fingeravtryck och sen säger han det som gör att jag bara vill hoppa och skrika av glädje.
- Your visa is
approved!

Jaa jag klarade det och någon gång nästa vecka dimper det ner ett visum i brevlådan. Känns otroligt skönt, ett steg närmare, nu är det bara packa kvar sen bär det av mot staterna. Det bästa av allt var att Stina och vår nyfunna vän Victoria klarade det också! :D vi fixade det alla tre, grymt skönt. och alla ni som sitter hemma och är nervösa, VAR INTE DET! det är absolut inte så farligt som jag tänkte mig, det gick faktisk väldigt smidigt.


Sen blev det en dator väska men inte den jag ville ha tyvärr, den fanns inte i den storleken jag behövde så det blev en snygg i vitt skinn från ordning och reda med, det var REA så hyfsad billig också :) känns bra.


Men nu ska jag kila och lägga mig i soffan en stund sen är det sova som gäller för om jag är trött!


Tack mamma och pappa som körde upp oss med, otroligt skönt att slippa tåg/buss :)


VISUM...

Förberedelserna är i full gång, imorgon kl. 04.30 bär det av till huvudstaden för att fixa hem det där VISUMET!
Nervös för att skriva fel på papprena och allt men det MÅSTE ju lösa sig. Taggad är jag i vilket fall som hellst! Det kommer betyda ett steg närmare avfärd..

2 tider kvar på mc donalds nu med... WIHOOOOOOO!! :D är det inte underbart?!

En månad och tre Mc Donalds tider kvar...

DEN FJÄRDE JULI!!
Jo det är dagens datum vilket innerbär att det är exakt en månad kvar, det är en månad kvar tills jag sitter på flyget på väg mot New York! Det är helt sjukt vad tiden har sprungit i väg och helt sjukt vad jag längtar nu!
jag skulle bara vilja springa runt och skrika av glädje och göra lyckohopp hela dagen. Jag log inombords genom hela passet i dag på Mc Donalds trotts att jag började kl 6 och slutade 15 för att jag vet att snart är det där stället ett minne blott!

Jag har tre ynka tider kvar på det hemska stället och trots att det är stängningar och öppningar så rör det mig inte det minsta för jag vet att jag kommer få slippa att sätta min fot där på ett helt år, (minst ett år) helst skulle jag vila säga upp mig nu men en gång men det är lika bra att ha kvar i fall i fall jag inte skulle få något annat när jag kommer hem. Jobba måste jag ju.

På måndag är det även dags att ta ännu ett steg närmare avfärd, VISUM! och jag är inte bara lite nervös inför det. Jag hoppas bara på att allt ska gå smärtfritt och fint, det är ju trots allt en bit upp till Stockholm on något skulle gå fel. Har tid hos ambassaden kl 9 på måndag morgon så det blir en tidig morgon då med. Hoppas på att det kan bli lite tid över till annat med, strosa omkring i Stockholm kan vara lite mysigt och sen vill jag söka genom alla ordning&reda butiker för att hitta ett super snyggt dator fodral som jag kollat in:


Visst är det snyggt!? Lite annorlunda :)

Men nu ska jag kila och lägga mig i soffan en stund, kolla lite TV och sen i kväll blir det förmodligen personal fest.
 Får se hur pigg jag är på det när kvällen börjar närma sig, jag börjar ju så klart kl. 6 i morgon med och jag fick inte så mycket sömn i natt så skulle behöva komma i säng tidigt, men får se hur det blir.. 


EN MÅNAD KVAR! 31 DAGAR! 744 TIMMAR


RSS 2.0