Första fotbolls matchen (amerikanska)

Igår var jag på min alldeles första Amerikanska fotbolls match :) och om det var high school spirit!
Skolan slutade tidigare på grund av peppning i skolans gym, Cheerleder teamet gjorde några danser, skolans sång spelades och lag kaptenerna pratade lite om sina lag.
Sen var det volleyboll träning för mig och laget och sen åka "hem" (kan inte kalla det hem riktigt än) för att duscha och byta om till matchen som började kl.7.
Måste säga att det var en upplevelse :) och riktigt roligt, hela stan var förmodligen där och hejade fram laget. Det var även derby vilket gjorde det ännu hetare. Cheerleder teamet hejade på och det mesta var som på film. Skolans orkester(band) spelade i halvtid och några dansade med flagor så ja high school spirit har jag nu fått uppleva och även om spelet var lite halv virrigt för mig så var det kul att se, sen att de vann gjode det ju om ännu bättre! :) Alla sprang in på plan och firade med laget! Vi vann tillbaka vandrings pokalen med! Grymt hehe. Efter matchen följde jag med några tjejer hem till Taylor (En tjej i laget) där halva fotbolls laget var och firade segern.
Måste även tillägga att senior cheerleder laget består av 6 tjejer (5 igår) som är sådär, det är liksom inga volter och Bring it on klass vilket är jätte bra för mig för då har jag förmodligen chans att ta en plats till basket/brottning säsongen :) Skulle vara kul att testa på.   
Så vill ni se lite bilder? Jag tänkte väl det.




Nu måste jag fixa i årdning mig lite för kl. 3 åker vi i väg på bröllop :) skriver kanske några rader i kväll! Fråga på om ni undrar något! :) Ska försöka svara.


Kortis..

Kände bara att jag ville svara på en kommentar med ett inlägg:

Postat av: Simon o Johanna

Hej mikkan !:D Sitter nu på en Cad lektion... I salen vi sitter i så går ventelationen på max! Johanna blir nästan förkyld men George lånar ut sin jacka till johanna. När hon tar på sig jackan så märker vi nåt märkligt :O Blixtlåset sitter på andra sidan. Låsmekanismen "flärpen" sitter på höger sida, vääldigt jobbigt för johanna. Det finns ett rykte som säger att alla jackor med blixtlås i Usa har låsmekanismen på höger sida! Stämmer detta?
Tacksam för svar =)

Hej Johanna och Simon! :)
Ganska kul historia och bra fråga?!
jag kan tyvärr inte svara för alla tröjor med blixtlås men jag tror faktist att det är så. Köpte en tjock tröja med blixtlås och mycket riktigt och otroligt jobbigt sitter den på höger sida så kanske är det så att alla gör det. Hoppas att ni har kul på cad och tagga sista året nu! :)
Ha det underbart båda två och hälsa klassen!

Måste bara säga att jag fick en VÄLDIG rolig fråga i dag med, en kompis i volleyboll laget frågar plötsligt: Har ni likadana veckor som vi har? :) 
Hon har även frågat mig innan om vi äter val i sverige, vilket också var ganska kul för när jag säger nej och frågar om man verkligen kan äta det svara hon: Jag tror inte det! hehe

Det får avsluta dagens inlägg, nu måste jag få lite sömn är såå trött och blir en lång dag imorgon, skola, träning och aktiviteter och grillning vid stans pool (någon förening i skolan som fixat)

God Natt Sov Gott!
 


BILDER!

Tänker inte skriva mer än att, ja min dator är nu igång! uppkopplad till internet.
för resten av min energi ska nu gå till att ladda upp bilder! Får se hur långt jag orkar hehe.

























































Undrar ni över något så lägg in en komentar så svarar jag så fort jag hinner! :) Orkar inte förklara bilderna i kväll är över trött men jag ska skriva lite om helgen och så förhoppningsvis imorgon så kanske då.

Ha det underbart tills vi hörs igen, och morfar, jag väntar på en komentar i från dig! :) och jag vet inte om man ska säga det men svar på brevet är på väg, förhoppningsvis och tack så JÄTTE mycket mamma och pappa för tidningen och brevet :) Uppskattar verkligen riktigta brev.

Men nu ska jag sova, och Stina jag tänker på dig, tagga gärnet nu så hörs vi när du får tid och är framme!









Dalig uppdatering?

JAG HELLER MED!
Jag vet forlat det ar dalig uppdatering och jag ber sa hemskt  mycket om ursakt men vet ni det ar pa ratt vag! Pa mandag kommer en kille hit och fixar internet vilket betyder att jag kan andvanda min laptop pa mitt rum och kan blogga pa kvallarna innan jag gar och lagger mig, nastan varje kvall! utan att stora nagon, UNDERBERT! Visst ar det! och jag kan lagga upp bilder igen. FINT!

Men ja jag ska beratta lite om veckan aven om jag ar JATTE trott och borde ga och lagga mig NU! :)
Forsta veckan i skolan har gatt bra med vissa undantag som tillexepel:
Ett 30 fragor langt Government test andra dagen
En redovisning i government dar vi skulle individuellt svara pa fragorna: vad betyder government for dig? varfor har vi government? och vad betyder US government for resten av varlden? vi skulle sedan gora ett kollage av tidnings utklipp och redovisa infor klassen, oj jobbigt!
Ett antal historie forhor pa massa sidor i en enorm bok pa engelska som jag inte forstar halften av
Nagot fortest (innan kursen egentligen startat for att kolla hur mycket vi kan)

Men annars sa har forsta veckan gatt bara fint! :)
Fotokursen jag har pa shemat kommer bli saaa kul, ser verkligen fram emot de 45 min pa dagen :)

Skoldagen ar lite anurlunda vad man ar van vid dock, borjar kvart over 8 och sen drar man igang, 45 mins lektioner 4 minuter mellan lektionerna, lunch pa 20 min! det ar lite. japp, men jag har study hall fore och efter lunch (halva innan halva efter) da vilket for seniors betyder open campus! ingen lektion sa har ungefar en timmas lunch da man kan gora vad man vill, nastan :) Idag var jag och at pa en mexikansk resturan med tva till det var riktigt gott faktist :)

I dag efter skolan var det aven en liten kvall for skollagen, kl 5 var det "traffa laget kvall" med volleybollen da foraldrar kommer och kollar nar vi tranar och spelar lite, sen var det ett lite mote dar vi fick presentera oss infor alla! HJALP! hehe, efter det akte jag, Jenna och nagra volleyboll kompisar och at pa subway och sedn akte vi och kollade pa killarnas "traffa laget kvall" (amerikansk fotboll) kikade lita pa det och traffade lite folk, haft en bra kvall!

Imorgon aker vi till Desmoines och till state fair! pa kvallen blir det Kelly Clarkson! I am exided! och pa sondag blir det shopping! Wieee :) Jag LeAnne och Jenna, sa vi bor over hos Patricks syster. Hoppas pa en riktigt lyckad helg och sa uppdaterar jag er pa mandag om helg och annat skoj! 

Nu maste jag sova! Forlat annu en gang for dalig uppdatering! men jag ska bli battre sa fort jag far igang MIN dator :) Tack alla ni som laser och komenterar! och glom inte att kolla i komentarerna nagon gang iblang, kan handa att jag svarar pa era komentarer dar! 

Ha det underbart tills vi hors igen!
   

Forsta veckan

Allt rullar pa har och det ar sa mycket att gora, darfor uppdateringen ar samst, pluss att internet inte fungerar pa min dator, men det varkar som om vi ska ringa hit ett snubbe som ska fixa det sa forr eller senare blir det bilder det lovar jag :)
Men sa vad har jag gort den forsta veckan..
Annlande fredag kvall sa da blev det mest umgas och ata lite och sen sova :) , lordagen var en riktigt lugn dag, vadret var riktigt bra sa vi lag vid poolen nastan hela dagen riktigt skon och lugn start och sen pa kvallen var jag med Jenna och traffade nagra utav alla hennes kompisar.
Sondag var vi och handlade lite pa Wallmark, tror jag hehe? redan glommt bort.
Men mandag i alla fall da borjade traningen! Volleboll, 2 ganger per dag! mandag till fredag! traning fran 9-11.30 och en fran 13.30 till 15.30 sa det var ritkigt tufft, traningsverken har foljt mig hela veckan men borjar antligen lagga sig, i onsdags var vi aven i skolan och skrev in mig och fixade schemat! Jag ar faktist taggad for skolan nu. skriver in mitt schema senare i inlagget ;). I torsdags fick vi ledigt pa formiddagen sa det blev "bara" ett tre timmars pass pa eftermidagen, formidagen gick till att inhandla lite skol grejer som vi behover for skolstart och kvallen efter traningen blev det bio! :)  och i dag blir det "bara" ett tranings pass med fran 15.30 till 18.30, och sen blir det back to school dance! Wiohoo hehe :) hoppas pa en lyckad kvall.
Sa forsta veckan har varit bra och ser fram emot helgen da vi ska aka och shoppa lite :) Behover det verkligen. 

Sa nu till shemat, forsta terminen kommer jag lasa: 
American Goverm
English 10
Study Hall
Foods/Cul
Study Hall
Mod Am History
Photo/Printmaki

andra terminen kommer ja lasa:
Creative Writin
Jewelry/Sculpt
Mod Am History
Study Hall
SOC110 (kommer inte ihag vad det var for kurs hehe)
Ceramics
Films as Lit

Ser ganska bra ut tycker jag :) de sa att det gar att fixa om det skulle bli for tufft sa det kanns skont.

Men nu ska jag ata lite frukost. Hors snart!

Hej alla!

Ville bara meddela att jag ar framme och allt ar verkligen toppen.
Jag har haft underbara dagar i new york och jag ser verkligen fram emot att borja mitt aventyr har nu.
Forsta motet mad familjen var sjalvklart pirrigt och nervost men de ar underbara manniskor och jag vet att jag kommer att trivas som fisken i vattnet har.
Huset ligger pa landet mitt i mellan ett majs och ett soja bon falt, och jag maste saga att jag tycker det ar otroligt vackert, att se solen ga ner over falten i gar var riktigt haftigt.
Det ar varmt och fuktigt som i en bastu men med poolen precis utanfor huset ska jag nog allt klara mig :) 
Jag har inte tillgang till internet pa min barbara dator an som ni kanske efter att ha last detta kan fosta men vi jobbar pa det och sa fort vi fatt i gang det lovar jag att jag ska lagga upp lite bilder! :)

Sa nu ska jag ata lite fukost (donuts) hehe borjar bra, men pa mandag borjar aven volleybollen sa jag ska nog halla mig i hyfsad form. 

Hoppas allt ar bra dar hemma sa hors vi snart!
 

Dag 1 New York!

Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder från första "ritktga" dagen i New York :) Kan inte annat säga att det är en helt sjukt mäktig stad! Helt otroliga byggnader och platser.
Ser verkligen fram mot morgondagen då vi har endel att se fram mot! :) Underbart!

Så till lite bilder, Inga JÄTTE bra blev det i dag men förhoppningsvis få jag några grymma fårn Brooklyn bridge i morgon! :)























Äntligen..

ÄR I NEW YORK!!! :D Wihoooo, Äntligen på väg, äntligen här!
Vi ska kila nu ner och äta frukost och sen bär det av in till New York City för guidad tur och shopping, Underbart!

Hörs senare! :)

Snart så..

Börjar känna mig lite nervig nu, sagt hejdå till nära och kära och inser verkligen att jag åker imorgon!
Jag är verkligen så taggad och jag vill bara ge mig in i mitt livs äventyr nu! Men ni ska veta att jag kommer sakna er här hemma det kommer jag, men vi ses om 10 månader.

Men nu ska jag äta lite, den sista måltiden med hela familjen och sen så bär det av upp till Stockholm med mamma och pappa, vi sover en natt på hotell där så att vi slipper åka så tidigt imorgon, ganska skönt faktiskt.

Nästa gång jag uppdaterar sitter jag förmodligen i USA :) Och jag lovar att det ska bli så snart jag får chans.

Ha det underbart här hemma nu så hörs vi! Älskar er och kommer att  saknar er! <3

Puss och kram Mikaela!


Flygtider

ÄNTLIGEN!! Har jag fått mina inrikes flygtider, helt sjukt vad jag har gått och väntat länge nu men efter ännu ett telefon samtal så dök de äntligen upp i min mail inbox, HÄRLIGT!
Så i dag har jag varit och handlat det sista inför resan (tror jag är klar nu i alla fall) och har även börjat packa lite men jag förbereder mig för ett jätte ryck imorgon. Då tänker jag en gång för alla rensa ut vad som är nödvändigt och inte och faktiskt packa ner det i väskan.

Lite flygtider och andra tider de närmsta dagarna nu för den som är nyfiken

Måndag: Lämnar förmodligen Jönköping ganska så sent på eftermiddagen för att bege oss upp till Stockholm, som det ser ut nu sover vi en natt där uppe.
Tisdag:                 7.30: Samling på Arlanda
                             10.40: avgång arlanda
                             13.10: (19.10) Landar i new York


Onsdag:               9.00: Träffa guide för en tur till, Lincoln center, walk in central park, harlem, fifth avenue, rockefeller center, St. Patrick´s cathedral, times square, greenwich village, soho, little italy and chinatown.
                             01.00 PM: slut på guidad tur och dags för lunch
                             Tid för shopping!!


Torsdag:               09:00: Träffa guide för en tur till, world trade center site, wall street district, walk on brooklyn bridge and brooklyn heights.

                                 01.0    PM: Slut på guidad tur och dags för lunch.

Tid för shopping!!


Fredag:                11.25: avgång från Newark Airport

                             13.30: landar i Minneapolis för byte av plan

                             17.05: avgång från Minneapolis

                             18.36: Landar i sioux city där förhoppningsvis familjen Walsh står och väntar på mig :D

Åhhh, underbart, kan inte fatta att jag snart är där! börjar bli lite smått nervig för att flya själv men det ska förhoppningsvis gå fin fint! och imorgon är det packa som gäller.

Nu ska jag fixa lite och sen är det sova som gäller för mig, är grymt trött.




RSS 2.0