GRATTIS PAPPA!




Mamma, pappa, morfar och mormor är för tillfället i barcelona och jag har inte jätte många sätt att säga grattis på så skickade ett mail och brev (som jag hoppas kommit fram) och så tänkte jag skicka en hälsning här! :)
Hoppas att ni har haft det jätte bra i barcelona så hörs vi på söndag via skype!
Älskar er och saknar er där hemma! 

Måste även passa på att tacka så JÄTTE MYCKET för tidningarna och brevet som dök upp hos mig i tisdags!
4 svenska tidningar! Tack snälla mamma och pappa!





Bara en bild...

Solen tycks alltid vara så otroligt klar, stor och vacker när den går ner över fälten här i IOWA, inte vet jag varför men det känns som solen är större här haha. I alla fall här är en bild jag tog på väg hem från spencer fair.


18 september

I går var det volleyboll igen, så var borta hela kvällen ( kom hem runt 11) och coach var inte speciellt nöjd med någon utav lagens insatts så hon var inte allt för glad (denna coachen har sina sidor om man säger så) så på vägen hem var det inte ett ljud som gällde! och så träning 6.30 idag jipiie! inte kul alls, fast lite bra, vi slapp träning efter skolan vilket betyder att vi slipper stressa till fotbollsmatchen som är borta vid sju :)

I dag i skolan pratade jag även med min art lärare ( han har ALLA kurser som har med art att göra) om computer ghrap som jag gärna skulle vilja få in på mitt schema till nästa termin (kurs med photoshop och massa annat skoj!) det var bara det att det var bara AdvCompGraph nästa termin och egentligen måste jag ju ta den andra först men han var snäll nog och sa att jag skulle kolla upp om jag kunde få in det så skulle det lösa sig, i med att jag jobbat ganska mycket i photoshop innan. och det är nog bra att jag slipper ta den första på något sätt, är rädd att det skulle bli för enkelt, bara massa grunder. Så jag fixade in det på mitt schema i dag! Wihooo! Super glad! :) ännu en art klass, Underbart! och så tog jag bort SOC100*-ILCC som jag inte har en aning om vad det är för något så wihoo för mig! :) känns bra!

Sen måste jag bara skriva in några mer roliga frågor som jag fått, ja jag får dem varje dag men en del slår andra, så som:

Har ni ketchup?
Har ni TV?
Gifter ni er?

Ja det är helt sanslöst! Man vet knappast vad man ska svara när de frågar, man vill gärna säga att hallå jag kommer inte från månen men det vore nog kanske inte så bra.

Så allt flyter på här, skolan gå JÄTTE bra enligt mina betyg, det var midterm i onsdags vilket betyder att de i stort sätt sätter ett betyg på vad du gjort allt som allt hittills och vad du ligger på, jag ligger på A i alla ämnen utan engelska där jag ligger på B, helt okej enligt mig. Det är verkligen så här att gör du dina läxor eller ens försöker göra dem så behöver du inte göra mycket mer för att få minst B, lite små kul. Men jag är glad för det!

Så till sist vill jag bara visa en bild på mitt skåp :) de är väldigt mycket för pynta och ha sig inför hemma matcher och borta matcher med för den delen, så de fäster grejer på spelarnas skåp (cheerleaderna) mest är det för fotbollen men jag fick lite pynt inför första volleyboll matchen med!



 
Sött va? hehe

Ne men nu ska jag göra mig redo för lite fotboll! Hörs snart!



16 September

Hade early out i dag vilket betyder att vi slutade kl. 1 i stället för 3.26 :) så nu sitter jag här, borde göra lite läxor men orkar inte, kl 3.40 är det träning som gäller så tänkte att jag skulle skriva lite här och få lite mat i magen.

I måndags var det match hemma, fick gå in en snabb sväng i slutet då en av de andra spelarna gör ett värdelöst jobb, så jag hamnar på positioner som jag inte känner mig jätte säker på och vid rotation får jag även serva! Massa folk på läktarna och jag nervös så jag skakar även om det inte gäller något för vi kommer förlora vilket fall. (Ligger under med typ 24-7, och man går till 25) så jag tar bollen försöker att inte tänka alls (brukar gå bäst så) och jag servar! och tror ni inte att jag gör en sådan mega serve då! helt sjukt, en riktig fullträff och motståndarna får inte ens över den till oss igen! Wihoo, alla skriker och hejar på mig men så ska jag serva igen och i med alla heja rop och du kan fixa det igen så går nästa serve jätte dåligt, missar totalt och den går inte ens över, haha. men jag gjorde det en gång och det är inte illa det! :) 

I måndags frågade även Amanda (en tjej på skolan) mig om jag ville vara med i homecoming paraden, sitta på ett sådant där flak och vinka och kasta ut godis, och jag tyckte det lät ganska kul så jag sa ja. Så jag ska deltaga som utbytesstudenten haha :P och LeAnne åker nog förmodligen med också så jag får lite sällskap.

I går var det ännu en match då jag inte spelade något alls! TRÅKIGT! jag tycker ändå att de får ge mig en chans! Eller vad tycker ni?

I alla fall annars rullar allt på, nästa helg (inte denna) så ska jag till frissan! det behövs om man säger så, utväxten är inte för rolig nu, vet dock inte om det blir fortsatt ljust eller om jag färgar det mörk. Vad tycker ni?

Sen så är senior pictures bokade, ska ta dem i mitten av oktober, hoppas på att väder är okej med då, och i dag skrev jag upp mig till poder puff matchen under homecoming veckan (en amerikanska fotbollsmatch där tjejerna spelar) haha det blir nog en upplevelse!

Har inte berättat om förra fredagen heller, lo undrade och tänkte att jag kunde ta det här, det var ju 11 september och ja det var extra uppmärksammat, vi hade en jätte seriös minnesstund i skolans aula, och det pratades mycket om det. Så det var lite speciell stämning.

Så lite random bilder kanske? :)




















Måste passa på att gratta Stina här med! : ) hon fixade en roll i peter pan musikalen på hennes skola! Stort grattis! Det är verkligen inte illa. Men du är så värd det!

Men nu ska jag göra mig redo för träning hörs snart igen!


14 september

Hej! Ville bara skriva ett snabbt inlagg, sitter i skolan just nu och nasta lektion ar food :)
Maste bara forklara att jag insett att ni ser inte bloggen som den verkligen ar! och det gor mig sa arg! Jag har laggt till massa typsnitt och grejat pa endel av texterna som finns lite har och var, jatte fina sadna men det ar bara det att det kravs att datorn man ar pa har de tysnitten for att man ska kunna se dem! och de typsnitt jag laggt till ar inte vanliga fran word utan de ar lite speciella sa ni missar alla mina typsnitt och det gor att det ser helt konstigt ut for att texten ar stor och ful! :P arg jag blir! Sa nu maste jag forsoka andra det for sa som ni ser den ar inte sa jag vill att ni ska se den! hehe

Maste bara forsoka lista ut vilka typsnitt som faktist finns pa alla datorer och ar standard for jag har liksom laddat in alla typsnitt overallt! inte bra alls. Fattar ni nagot? kanske inte men det gor inget.

I kvall har vi volleyboll turnering, far se hur mycket speltid jag far. Kanske hinner uppdatera en svang nar jag kommit hem om det inte blivit allt for sent!

Och jag vill bara paminna er om att har ni komenterat ett inlagg, ga in och kika pa komentarerna igen lite da och da, ibland svarar jag :) och jag vill inte att ni missar mina svar!

Nu ska jag aterga till skolan! men vi hors snart igen.

13 September

I dag har varit en relativt lugn dag, pratade med min kära familj på förmiddagen :) alltid skönt att höra från dem, de känns lite närmare då på något sätt!
Sen pratade jag med Stina en sväng och sen så gav jag och LeAnne oss ut på en liten biltur, och gissa vem som körde? Inte LeAnne i alla fall ;) grusvägar och inga bilar och så en automat bil så det var inga problem alls! kanske kan lära mig att köra här och så kan jag komma hem och fixa det där dumma körkortet :) det vore något det.
Sen så fick jag följa med grannen och mata kossorna hehe. ja det var något extra det! som sagt jag lever på landet här.

Nu ska jag fixa det sista på min engelska uppsats och be LeAnne läsa genom den :) så kanske den kan bli okej i alla fall.

Hörs snart igen! och mamma jag fixade till ditt önskemål på bloggen :) blev det okej?


Ny design!

Tyckte det var dags att göra lite ändringar, så vad tycker ni, bättre eller sämre?
Har fortfarande lite kvar att fixa (med färger) men det och inlägg får bli imorgon, nu MÅSTE jag sova! :)


9 september

Har nog inte jätte mycket att skriva om i dag men tänkte att en uppdatering ändå var på sin plats.
Dagarna går i super spead och man hinner knappast med att tänka, det är nästan otäckt.
I dag fick vi våra "lag tröjor" i volleybollen, långarmade halv tjocka utan luva vilket är ett plagg som jag har svårt för att bära av någon konstig anledning, jag hade hellre sett att det var antingen luva på dem eller att dem var kortärmade vänliga t-shirtar men allt kan man inte få vara med att bestämma så jag gillar läget. (lägger in bild på dem snart)
Skolan går bra och jag dycker inte på några jätte hinder än så länge (förutom government men det är ju ett löst problem) :) det känns otroligt skönt i alla fall att allt flyter på där.
I förrgår bakade jag smul paj med äpplen, lite roligt att göra något som man brukar göra hemma, och det uppskattades så det var kul! :)
Alla fält som varit supper gröna  sen jag kom börjar nu så smått skifta i gult, det går mot höst här med.
Fick även ännu ett brev av mormor och morfar i dag! :) Åhh vad det uppskattas! tack så jätte mycket för brev och innehåll! och jag ska svara för jag vill det men det kanske bara tar lite längre tid.





Framsida+ärm. Snyggt namn jag fick va? hehe jag bara accepterade för de tyckte promt att jag skulle ha det!


Rygg


Ja så mycket mer har jag nog inte att tillägga idag :) förutom att mitt hår börjar få en hemsk utväxt som MÅSTE fixas inom kort, intressant? ne inte så.

Men nu ska jag fixa det sista på läxorna och sen är det dags att sova!
 

Föresten kom precis på att jag inte berättat om i måndags! Vilket jag förmodligen bara måste göra.
Jag och LeAnne åkte i måndags kl halv 3 i väg för att kolla på när John kör något race av något slag (med redan söndriga bilar).så vi åker dit, ca en timmes resa och sen är vi där jätte tidigt så får sitta och vänta i en timme, jag är hungrig som bara den redan nu men jag trodde vi skulle äta så jag sa inget, och jag frågade om vi skulle vara där hela kvällen men vi skulle vara hemma till 7 för jag hade lite läxor och annat fix så det var ju inte så länge kvar tänkte jag. Ett race och sen åker vi hem, men oj vad fel man kan ha hehe. Det blir sen start och när det väl drar i gång inser jag vad det faktiskt går ut på, de kör in ca 10 bilar på ett område som de satt upp, med ler likande underlag, bilarna är inte mycket mer än skrot enligt mig, helt söndriga och kraschade, men vet ni det vad det hela gick ut på! De åkte runt i det där ganska så lilla området och krockade med varandra för att ha sönder bilarna så mycket som de bara kunde, när du inte kunde köra med din bil längre (för att den var totalt sönder krokad) så var du klar och fick sitta där medans alla andra krockade runt och så höll de på så tills en var kvar. Helt sjukt och totalt konstigt enligt mig, jag fattar liksom inte vitsen alls! det står två brandbilar och två ambulanser vid sidan av i fall att något skulle hända och bara det får mig att undra varför man ställer upp i något sådant. 
Inte nog med att jag faktiskt tyckte att det bara var hemskt och ointressant så tar det HELA kvällen, och vi är tillbaka vid halv 11, genomfrusen, uttråkad till max och trött som bara den och då blir det läxor.
Så ja det var en upplevelse som jag helt ärligt aldrig mer vill ta del av igen! och jag tror att det stod ganska klart för dem, både LeAnne och John att jag inte njöt av denna ”sport” och trotts att det tydligen är en stor grej här så delar jag inte deras uppfattning.

Så vill ni se bilder på detta kanske? Ja jag har nog någon men jag var inte jätte hetsig med kameran om man säger så.





Här dras bilarna ut med traktorer (de kan inte köra dem längre)

Så vad tycker ni, är jag gnällig eller är det ganska sjukt att man faktist gör så? vore kul att höra vad ni tycker så komentera gärna.

och nu är det VERKLIGEN dags för mig att fixa läxor och sova! God Natt och sov så gott, så hörs vi snart igen!


5 september

Allt rullar på här borta och tiden går så himla fort! jag har varit hemifrån i snart 5 veckor, kan verkligen inte fatt det! Har precis pratat med Sandra! så roligt att få höra i från henna och bli lite uppdaterad på hur allt är hemma :) Det får bli fler gånger. 

Igår var vi på fotbolls match, det var borta match så först nästan en timme i bil, (här är det verkligen viktigt att visa att man stöttar laget, även om det är långt att åka hehe) :) på vägen dit åt vi subway och hem blev det en glass på McDonalds då även stina ringer mig på min mobil, jag går undan en bit för att jag inte vill att alla ska sitta och lyssna men de genomskådar ganska snabbt att jag pratar svenska och alla 5 smyger fram och ställer sig i en ring runt mig och lyssnar haha, höll på att dö! Tyvärr så blev det förlust för killarna men det blev en bra kväll i vilket fall! 

I dag blir det en lugn förmiddag, Jenna spelar volleyboll turnering och LeAnne är och hejar på (de åkte här i från vid 7 i morse så kände att jag hellre stannade här och fick lite extra sömn) I kväll vet jag inte riktigt vad som är på schemat, får se vad som dyker upp. 
Tänkte att jag skulle lägga upp bilder på mitt första projekt i Photography klassen, fick i uppgift att fota alfabetet, a-z, i grupper av tre så jag hade bara a-i :) Jag är så glad över att jag får ta den klassen, den och Drawing gör verkligen mina skoldagar!





















Verkade på Läraren som att jag hade gjort ett ganska bra jobb :) ska bli kul att få veta betyget och få lite kritik på det man gör, kommer verkligen hjälpa mig framåt!


Snabb uppdatering..

I dag har vi varit i väg på min alldeles första volleyboll turnering! :) Spelade dock inte så mycket men det gör nästan det samma, bara att jag är med i laget och får känna på lagandan igen! det är skönt. Saknar verkligen det ibland.
I dag i skolan ändrade jag även mitt schema lite, efter 3 veckor i skolan känner jag att government är ingen klass för mig, jag förstår inte hälften av vad läran säger och ja det beror kanske dels på att jag är otroligt ointreserad men också att det är en hel massa svåra ord som jag aldrig hört talas om, och saker som är självklara för uppväxta amerikaner är ABSOLUT inte självklart för mig. Så ja jag hoppade i dag av klassen och det känns SÅ skönt, jag var rädd att betyget skulle bli ett klart F annars, den glada nyheten är även att jag fick (trotts att det är försent) hoppa in i drawing i stället! :) och om jag är lycklig, jag älskar att teckna och det känns så kul att få ta upp det igen (tecknade lite när jag var yngre, inte massor men lite) så jag är otroligt glad över min ändring, en tuff hemsk klass ut en otroligt rolig och lungnade klass in! :)

Imorgon blir det en heldag igen, skola, träning och borta match (amerikansk fotboll) och självklart följer vi med och hejjar!

Nu ska jag ringa stina en sväng! har kanske inte nämt det men jag har mobil! :) eller ja det är min gammla bara ett nytt sim kort, och jag ringer, smsar och surfar gratis i hela USA vilket betyder gratis samtal till Stina! Wihoo, är otroligt skönt att få prata med henne, och att hon går igenom samma sak! :)

Måste även göra lite läxor så här mitt i natten med, (så går det när man spelar volleyboll) men det är bara att ta.

Ska försöka göra en längre uppdatering SNART! bara det att dagarna går SÅ fort.
och som jag sagt innan, FRÅGA PÅ OM NI UNDRAR NÅGOT! med de få läsare jag har kan det inte bli för mycket frågor! :)

Och ja tack för att ni följer mig och min blogg!


RSS 2.0